Why no FLAC/Lossless support for Beatport on the XDJ-AZ? (Flagship gear limitation)
Herkese merhaba,
Bu durumdan rahatsız olan başka biri olup olmadığını veya yakın zamanda herhangi bir düzeltme duyup duymadığını öğrenmek için iletişime geçiyorum. Kayıpsız FLAC dosyalarını yayınlamak için Beatport Streaming aboneliğimi yakın zamanda Professional (Advanced) seviyesine yükselttim.
Ancak, bu parçaları yepyeni, amiral gemisi niteliğindeki bağımsız bir cihaz olan AlphaTheta XDJ-AZ'imde çalmak, FLAC formatını tamamen devre dışı bırakıyor. Cihaz, Beatport üzerinden kayıpsız akışı desteklemiyor ve kayıpsız sürüm için iki kat abonelik ücreti ödememe rağmen sıkıştırılmış bir formatı zorunlu kılıyor.
Bu konuyla ilgili olarak Beatport Müşteri Desteği ile iletişime geçtim. Verdikleri yanıt temelde AlphaTheta'yı suçlamaktan ibaretti. FLAC akışının Denon DJ Engine OS cihazlarında desteklendiğini, ancak entegrasyon/yazılım sınırlamaları nedeniyle AlphaTheta/Pioneer DJ donanımında şu anda desteklenmediğini belirttiler .
Sorunum şu:
-
Ortaklık: Beatport ve AlphaTheta arasında yoğun bir pazarlama stratejisiyle desteklenen bir entegrasyon var. Peki Beatport'un en üst düzey ürünleri neden AlphaTheta'nın en yeni amiral gemisi ekipmanlarıyla uyumlu değil?
-
Maliyet: XDJ-AZ için en yüksek fiyatı ödüyoruz ve Beatport Professional için de bunun iki katını ödüyoruz. Rakip cihazların bunu yerel olarak desteklemesi, AlphaTheta kullanıcılarının ise geride kalması kabul edilemez.
-
Sessizlik: Her iki şirket de satın alma sürecinde, bağımsız kayıpsız ses akışının Pioneer/AlphaTheta cihazlarında çalışmayacağını hemen açıkça belirtmiyor.
AlphaTheta'nın FLAC akışında arabellekleme/kod çözme desteği sağlamak için bir yazılım güncellemesi planlayıp planlamadığını bilen var mı? Yoksa bu XDJ-AZ'nin donanımsal bir sınırlaması mı?
Bu konuda AlphaTheta'dan resmi bir yetkiliden açıklama duymayı çok isterim. Eksik bir entegrasyon için yüksek fiyatlar ödüyormuşuz gibi geliyor.
Teşekkürler,
Can't find help? Search our Support Site or alternatively, reach out to our Support agents